23948sdkhjf

Undersøgelse efter opkøb koster DFDS omkring halv milliard

I slutningen af januar i år kom det frem, at N&K Spedition var blevet solgt til DFDS i forbindelse med rederiets overtagelse af den hollandske transportgigant HSF Logistics Groups. 

Derved blev DFDS Nordeuropas største i køletransport.

Det er dog ikke helt gået som ventet, kan ShippingWatch berette.

Dengang blev det oplyst, at handlen forventedes afsluttet og godkendt af konkurrencemyndigheder i EU senest den 1. maj, men siden meddelte DFDS, at godkendelsen var rykket til 1. juli, og nu hedder datoen så "engang i september".

Således fortæller Torben Carlsen, adm. direktør hos DFDS, til netmediet ShippingWatch, at det kommer til at koste DFDS omkring en halv milliard kroner i mistet omsætning og 50 millioner kroner i lavere driftsindtjening i år, at EU's konkurrencemyndigheder bliver ved med at stille spørgsmål til DFDS' strategiske opkøb.

- Det skyldes, at vi har fået flere spørgsmål fra EU, end vi havde regnet med. Vores filing (svar til EU, red.) blev først afsluttet i starten af august, og så har EU fem uger til at komme med afgørelsen. Vi forventer en afgørelse i midten af september, siger Torben Carlsen til netmediet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125