23948sdkhjf

Greenland Pilot Service lukker og slukker efter krydstogtkollaps

Det totale stop for krydstogtanløb i Grønland betyder nu, at lodseriet Greenland Greenland Pilot Service ophører med at eksistere. 

Greenland Pilot Service er et datterselskab under danske DanPilot, og har haft som sin primære indtægtskilde at servicere krydstogtskibene, der i sommerhalvåret turister op og ned langs den grønlandske vestkyst. 

Men siden foråret 2020 har der været lukket for krydstogt, og det grønlandske hjemmestyre har meldt ud, at det tidligst bliver i efteråret, at der vil blive mulighed for nye krydstogtanløb i Grønland. Det betyder, at årets højsæson er tabt. 

"For at tilpasse sig de nuværende udfordrende markedsvilkår med nedgang i aktiviteten, udbydes lodsservicen i Grønland fremadrettet i en struktur direkte integreret i DanPilot," skriver DanPilot i en pressemeddelelse. 

DanPilot vil i fremtiden tilbyde de højt specialiserede lodsningsydelser i Grønland direkte gennem DanPilot fremfor via datterselskabet Greenland Pilot Service ApS.

Bestillingen og håndteringen vil ske direkte gennem DanPilot. Lodseriet DanPilot råder over adskillige lodser med erfaring i artisk sejlads, herunder særlig indsigt og kendskab til de grønlanske farvande.

DanPilots lodser der opererer i området opfylder alle kravene i Polar Koden til Advance Polar Code Certificate samt en række andre uddannelsesmæssige krav fra Søfartsstyrelsen til at lodse i grønlandsk farvand.

Tidligere leverede DanPilot lodser til datterselskabet Greenland Pilot Service ApS, der er således tale om en fortsættelse af de eksisterende lodsningsydelser, men som en naturlig konsekvens af integrationen vil Greenland Pilot Service ApS blive afviklet som selvstændigt selskab.

DanPilot vil fortsat have kontor i Nuuk for også fremover at være tæt på myndighederne, kunder og andre aktører i det grønlandske krydstogsmarked.

Ankermanden for DanPilot i Nuuk bliver den erfarne lods i grønlandske farvande og tidligere direktør i Greenland Pilot Service Aps, Peer Bøje Brandenborg, der har fået titel af Director of Arctic Operations.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093