23948sdkhjf

Rådmand og forfatter: Det er tid til et nyt kongeskib

Det er snart tid til et nyt kongeskib!

Den mener Nikolaj Bøgh, der er forfatter og rådmand i Frederiksberg Kommune for Det Konservative Folkeparti, og det skriver han i en klumme i Berlingske.

På Facebook forklarer han sin klumme med følgende indlæg:

"Kongeskibet Dannebrog kan ikke sejle for evigt, ihvertfald ikke uden udskiftning af store dele af det. I år runder skibet de 90 år, hvilket er en meget høj alder for et skib, og i juli måned måtte det slæbes til Frederikshavn, da begge motorer satte ud på vej til Dronningens besøg på Færøerne. Nu sejler det igen, men hvor længe?

Kongeskibet udfylder en meget vigtig rolle i monarkiet, og er med til at binde riget sammen på en meget fin måde. Det årlige sommertogt er en folkefest i alle de havnebyer, som får besøg af majestæten.

Så ikke nu, måske heller ikke om 5 eller 10 år, men inden for en overskuelig årrække, skal vi have et nyt kongeskib. Et skib af den helt særlige kvalitet tager lang tid at planlægge og bygge, og skal vi sikre kontinuiteten og undgå at skulle undvære kongeskibet, som det er sket i Storbritannien, så skal processen i gang inden længe.

Det nuværende kongeskib vil derefter kunne fungere fint som museumsskib og nyt udstillingssted i Københavns Havn for Kongernes Samling. Ligesom The Royal Yacht Britannia i Edinburgh."

Er du som læser af Søfart enig med Nikolaj Bøgh?

Kommenter artiklen (8)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188