23948sdkhjf

Garvet skibsmægler springer til mindre softwarehus

Efter 30 års karriere i rederibranchen og som skibsmægler vil Ole Daus-Petersen nu være med til at digitalisere shippingindustrien, der på mange måder halter bagefter andre sektorer.

Med en karriere hos bl.a. Navigo Shipholding, Marenave Schiffahrts, J. Lauritzen og SSY og bopæl i Hong kong, New York, Tokyo, London og Hamburg i bagagen har han taget et spring til det lille softwarehus BlueKey i Odense, der ifølge en pressemeddelelse fra virksomheden rummer et stort vækstpotentiale.

- Jeg så en oplagt mulighed for at bruge min tunge erfaring både som mægler, operatør, rederi samt finansieringsdelen af shipping. Jeg kender alle aspekter inden for shipping, og det gør, at jeg kan stille de vigtige spørgsmål, som gør at de digitale værktøjer rent faktisk understøtter processerne i hverdagen, siger Ole Daus-Petersen.

Shippingmarkedet står foran krav om store forandringer i de kommende år. Lovmæssige krav om dekarbonisering er en voksende udfordring, både hvad angår flådernes brændstof og hvad angår den kul, og de olieprodukter de fragter.

Samtidig debatterer shippingbranchen i stigende grad digitalisering, f.eks. i en ny rapport fra Danish Ship Finance, som konstaterer, at "Shippingindustrien nærmer sig et vendepunkt, hvor "der er en tydelig tendens til øget digital tilpasning. Indtil videre har dette været mest målrettet mod at reducere omkostninger, mens andre industrier har formået at skabe nye digitale forretningsmodeller, der leverer ekstra værdi og åbner muligheder for at hente indtjening ad andre åre end de traditionelle; Her kommer handel og informationsudveksling via digitale platforme især i fokus, hedder det i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094