23948sdkhjf

Stålpladepriserne stiger: Presser nybygningspriserne

Priserne på stålplader skyder i vejret og presser nybygningspriserne

Meget forskellige resultater fra to koreanske konglomerater i sidste uge har udløst en formodning om, at nybygningspriserne vil gå længere op. Det skriver Spalsh247.com.

Hyundai Heavy Industries, Sydkoreas største skibsbygger, rapporterede et 2. kvartalstab i sidste uge med henvisning til stigende stålplade-priser. Posco, Sydkoreas største stålfabrik, registrerede et rekordhøjt kvartalsresultat.

Ifølge Cleaves Securities er nybygningspriserne steget med 12 pct. fra år til dato, hvoraf størstedelen af ​​prisen ifølge mediet er et resultat af højere stålpriser. En VLCC-nybygning er steget med hele 12 mio. dollars alene i stålomkostninger i år.

Forventer yderligere prisstigninger

- I modsætning til vores overordnede opfattelse af at øge bestillingen af ​​nybyggeri de næste år på grund af en lang periode med underinvestering i skibsfart, forventer vi, at nybyggeripriserne vil stige yderligere, siger Joakim Hannisdahl, forskningschef for Cleaves, til Splah247.com.

Rebecca Galanopoulos Jones, forskningsleder hos mæglere Alibra Shipping, påpeger for mediet, at værfter allerede i år har sat nogle kontrakter på hold, indtil der er mere klarhed over stålpriserne. I mange tilfælde bliver priserne genforhandlet højere.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078