23948sdkhjf

Irans største krigsskib passerer dansk farvand

Irans største krigsskib samt en mindre fregat har lige nu kurs mod Danmark. Det skal nemlig deltage i den store flådeparade i Sankt Petersborg i næste uge.

Torsdag vil krigsskibene passere dansk farvand på vejen mod den russiske destination. Det skriver Jyllands-Posten, som har talt med Forsvarets Søværnskommando.

Det store krigsskib, der skal passere dansk farvand, er forsyningsskibet ’Makran’. Det måler 230 meter i længende og er en ombygget olietanker med en kapacitet på 11 millioner liter brændstof. Det mindre skib er en fregat med navnet ’Sanhand’.

Skibene har begge endedestination i Sankt Petersborg den 25. juli, hvor begge skibe skal deltage i markeringen af den russiske flådes 325-års jubilæum.

Første gang

Ifølge Jyllands-Posten, så har Iran anmeldt skibets passage til Søværnskommandoen efter alle gældende forskrifter.

Per Hansen, der er chef for operationssektionen, fortæller til Jyllands-Posten, at han ikke mindes, at et iransk krigsskib på den måde har besøgt dansk farvand før. Eftersom skibenes passage er anmeldt, er man fra forsvarets side ikke nervøs, men man vælger dog alligevel at holde et vågent øje, mens skibene er på besøg.

- Vi skal sikre, at de ikke laver militære operationer på dansk territorialfarvand. Det er yder sjældent, at der er nogen, der kommer til at træde over den grænse. Men derfor holder vi alligevel øje med skibe, som ikke er vant til at sejle i danske farvande, siger Per Hansen.

Flådeparaden i Sankt Petersborg har resulteret i, at ekstraordinært mange skibe har passere gennem Storebælt de seneste par måneder, herunder flere russiske atomubåde, som Søfart tidligere har berettet om.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.086