23948sdkhjf

På fredag får Fredericia besøg af det første krydstogt i halvandet år

På fredag anløber Vasco da Gama og skibets 400 gæster Fredericia Havn.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Byen har ikke har haft besøg af krydstogsskibe på Svovlsyrekajen/Esplanade, for i ligesom alle andre havne i verden, har de berømte flydende hoteller været i bad standing efter flere historier om smitteudbrud ombord, særligt da pandemien gjorde sit første indtog.

Det er noget, der vækker glæde i turistforeningen Visit Fredericia. Her håber man, at fredagens krydstogt bliver det første i en række af flere.

- Måske kommer der et i begyndelsen af august. Det går vi og afventer besked om. Det vil i så fald også være et skib med tyske gæster. Desuden er der anmeldt skibe 30. november og 20. december, og vi håber selvfølgelig, de kommer, fortæller turisme- og krydstogtkoordinator, Lone Østergaard til lokalmediet.

Vasco da Gama kommer fra Visby i Sverige og fortsætter efter besøget i Fredericia til Aalborg og lægger i næste uge til i Skagen. Skibet har tidligere besøgt København og Rønne og det er tyske gæster, der er ombord. De er på en 14 dages tur rundt i de nordiske lande.

Under besøget i Fredericia bliver der taget de nødvendige forholdsregler, for at neddæmme eventuel smitte.

- Skibene er bange for en dårlig historie og beskytter sig selv, så der er strenge regler. Gæsterne må kun gå fra borde i grupper, så de er i deres egne bobler. Vi har udbudt byvandringer med guide og busture, og der er mange, som har meldt sig til byvandringer med afstand og audioguides, siger Lone Østergaard.

Hun fortæller ligeledes, at alle gæster ombord på krydstogtskibet er færdigvaccineret.

Ifølge den nye bekendtgørelse fra de danske myndigheder, må kun gæster, der er færdigvaccinerede, gå fra borde ved anløb i danske havne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094