23948sdkhjf

Bornholmerfærgen samarbejder med svensk politi i jagten på stenkastere

Hvis man bliver ramt af en bil i Sverige på vej til Bornholmerfærgen, skal man straks holde ind til siden og melde det til politiet - uanset hvad, skal man nok komme med en færge.

Det er budskabet fra Bornholmerfærgen, der ønsker at komme de mange stenkast til livs, som mere end 90 danske bilister er blevet udsat for siden foråret.

Det skriver dr.dk, som har talt med kommunikationschefen i Molslinjen, der driver færgen mellem Rønne og Ystad.

- Svensk politi har taget fat i os, fordi de har det problem, at flere af dem, der oplever det her, vælger at køre videre, og så anmelder de det først, når de når frem, fortæller Jesper Maack, der er PR- og kommunikationschef hos Molslinjen, til dr.dk.

Mandag formiddag blev endnu et stenkast anmeldt til det svenske politi. Og det er vigtigt, at man anmelder stenkastene, så svensk politi hurtigst muligt kan finde frem til en eller flere gerningsmænd.

- Man skal gøre, som svensk politi siger, og holde ind (og melde det til politiet, red.). De skal ikke tænke på, om de mister deres færgebillet. Vi skal nok sørge for at få dem med på den afgang, der passer, når de når frem til Ystad, siger Jesper Maack.

I øjeblikket modtager alle, der skal med Bornholmslinjen, en sms fra rederiet om, at man kommer med næste afgang, hvis man bliver forsinket på grund af en anmeldelse om stenkast. På rederiets hjemmeside angives ligeledes alternative ruter, der fører en uden om E65-motorvejen, hvor stenkastene har stået på siden foråret.

Og alle har en interesse i, at det skal ophøre straks. Derfor er svensk politi meget glade for, at det danske rederi viser stor velvilje.

- Vi har fået en fin aftale med Bornholmstrafikken om, at de hjælper med at ombooke bilister til en senere afgang, når dette hænder, så bilisten har en mulighed for at standse og alarmere os, siger Ewa-Gun Westford, talsmand for det poltiet i Malmø, til dr.dk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078