23948sdkhjf

Ørsted i ny alliance om flydende havvind

Ørsted har indgået partnerskab med Falck Renewables, der har specialiseret sig i dialog med lokalsamfund om landvindprojekter, og BlueFloat Energy, der er ekspert i flydende havvind.

I den kommende ScotWind-udbudsrunde, der afholdes af Crown Estate Skotland, vil konsortiet byde på havbundsarealer, der egner sig til installation af anlæg til flydende havvind i stor skala.

 Martin Neubert, chief commercial officer i Ørsted, siger i en pressemeddelelse:

- Vi offentliggjorde for nylig vores strategiske beslutning om at forfølge muligheder inden for flydende havvind og drive kommercialiseringen af denne teknologi. Dagens udmelding bekræfter Ørsteds engagement i denne spændende teknologi, der er under hastig udvikling. Ved at forene vores stærke kompetencer inden for projektudvikling, konstruktion og drift med et team, der har unik erfaring med projekter inden for flydende havvind og en stærk lokal tilstedeværelse, kan vi give Skotland en spændende ny mulighed.

- ScotWind-udbuddet er et vigtigt skridt i den skotske regerings plan om at levere op til 11 GW havvindkapacitet i 2030 og vil være afgørende for at sætte gang i det grønne opsving efter Covid-19-pandemien, supplerer Duncan Clark, regionsdirektør for Ørsted i Storbritannien.

I modsætning til traditionel bundfast havvindteknologi, hvor vindmøllen er monteret oven på en konstruktion, der er fastgjort til havbunden, bruges der til projekter inden for flydende havvind flydende fundamenter, der er forankret til havbunden med fortøjningsliner, så man kan placere projekterne på dybere vand længere væk fra kysten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172