23948sdkhjf

Suezkanalen i økonomisk fremgang trods kaotisk halvår

I løbet af de første seks måneder af indeværende år, er det lykkedes at øge indtjeningen i Suezkanalen til samlet set 20 milliarder kroner. Det svarer til en solid stigning på otte pct., skriver Tradewinds.

Det er til trods for, at kanalen var blokeret i seks dage tilbage i marts måned, da det enorme containerskib ’Ever Given’ lagde sig på tværs, hvilket havde enorme økonomiske konsekvenser for både kanalen og de mange containerskibe, der anvender kanalen for at skyde gennemvej i stedet for at skulle en tur syd om Afrika.

Fremgangen kommer efter et skidt 2020, hvor mange skibe fravalgte kanalen, fordi oliepriserne på det tidspunkt var så lave, at det bedre kunne betale sig økonomisk at vige udenom kanalen.

Dengang faldt den samlede omsætning til omtrent 35 milliarder danske kroner – for hele året - hvilket er 5 milliarder kroner lavere end indeværende år, såfremt de positive tendenser for kanalen holder året ud.

Udover det flotte halvårsresultat, er der også andre gode nyheder for Suezkanalen.

I går kunne ’Ever Given’ nemlig forlade egyptisk farvand, da havnemyndighederne og det japanske rederi endelig nåede til enighed om en økonomisk kompensation, for at containerskibet lagde sig på tværs i seks døgn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078