23948sdkhjf

Blue Water åbner kontor i Rødby

Anlægget af tunnelforbindelsen mellem Danmark og Tyskland er i fuld gang. Blue Water har været med fra start med lokale lagerløsninger og port services. Nu har de indgået en aftale med Fehmarn Belt Contractors (FBC) om flere aktiviteter.

- Vi er meget stolte over, at FBC har valgt Blue Water, og vi er sikre på, at vores lokale forankring og erfaring med store internationale projekter vil bidrage positivt til Femern Bælt-projektet, fortæller Klaus Odby, Port Agency Manager hos Blue Water.

I forbindelse med projektet åbnes et nyt kontor i Rødby, der skal tilbyde alle former for port agency services 

- Vores aftale med FBC indebærer klarering af skibe, crew change services, dokumentation og rapportering til myndigheder. Til rederier med skibe på projektet tilbyder vi naturligvis også husbandry services, som er en fleksibel service, der kan tilbydes i havn såvel som offshore. På den måde sparer skibet og personale både tid og omkostninger, fortæller Pernille Marcussen, Assistent Manager, Port Agency, Blue Water Rødby.

En ny arbejdshavn opføres

I Rødby er en ny arbejdshavn ved at blive etableret af FBC. Arbejdshavnen skal være lokation for støbning af tunnelelementer, og herfra skal de tunge elementer skibes ud.

FBC, der er et joint venture mellem Boskalis og Van Oord, er også ansvarlige for udgravning af en 16 kilometer lang rende, som skal graves i havbunden. Det udgravede materiale skal genanvendes ved at skabe et nyt rekreativt naturområde på den danske side af Femern Bælt.

Forbindelsen er Danmarks hidtil største og dyreste anlægsprojekt, og den forventes at være færdig i 2029. Tunnelen skal drives klimavenligt med grøn strøm og fokus på energieffektivitet og fremtidssikrede løsninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079