23948sdkhjf

Frygt for ny konflikt mellem havmøllepark og natur

Hofor og brancheorganisationen Wind Denmark frygter, at et stort havvindmølleprojekt nord for Øresundsbroen kan falde på grund havbeskyttelse.

Det skriver Berlingske.

Dermed risikerer det samme skæbne som et lignenden projek i Smålandsfarvandet nær Storebælt, der lader til at tabe kampen om havef til edderfugle, som Søfart har tidigere har beskrevet.

Øresundsprojektet ved navn Nordre Flint skal efter planen rejses fra havbunden nord for Øresundsbroen og øst for øen Saltholm, så de op mod 220 meter høje mastodonter – 17 meter højere end Øresundsbroens pyloner – fra midten af 2020erne kan levere grøn strøm svarende til 160.000 husstandes forbrug.

Det nordlige Øresund, hvor havvindmølleparken skal bygges, er ved at blive udpeget til et såkaldt beskyttet havstrategiområde. I høringsmaterialet til 13 andre nye, danske beskyttede havstrategiområder er havvind listet som et af flere tiltag, der vil være forbudt.

Det har Hofor først vidst siden maj, at selskabet siden 2011 har brugt 25 mio. kr. på projektet.

Miljøministeriet afviser konflikt

Dog vil der i netop det nordlige Øresund, hvor Hofor vil bygge Nordre Flint, ikke blive nedlagt et generelt forbud mod anlæggelse af havvind, meddeler Miljøministeriet til avisen,

Her bliver der kun tale om begrænsninger på råstofindvinding og fiskeri i området, lyder det.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11