23948sdkhjf

Øfærger får fløjet akutte reservedele ind

Færgen M/F Ærøskøbing fik en dårlig start på den gratis periode, da man på højsæsonens blot anden gratis-dag lå stille ved færgelejet i Ærøskøbing.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

De første forlydender gik på strømfejl, men siden kunne Ole Jensen, afgående teknisk chef hos Ærøfærgerne, uddybe, at der er tale om en defekt afbryder på færgens nødtavle.

- Under normale forhold er nødtavlen forsynet af hovedtavlen gennem en afbryder, og det er den afbryder, der er stået af. I tilfælde af, at der ikke er nogen forsyning fra hovedtavlen op til nødtavlen, så starter en nød-diesel op, der forsyner nødtavlen. Nødtavlen kan godt opereres ved, at man kører ved nød-diesel, men hvis den så svigter, har du ingenting. Hvis de skulle have fortsat driften, skulle de have kørt med nød-diesel hele tiden. Og den går ikke ved Søfartsstyrelsen, siger han til avisen.

Rederiet havde hyret en flyvemaskine fra Starling Air, der mandag gik på vingerne for at flyve til Stockholm og hente reservedelene hjem til Ærø fra firmaet ABB. Også i sidste uge måtte et fly afsted, dengang til Ringsted, fordi der skulle indhentes reservedele i form af propper til smørrekanalerne til motoren på M/F Skjoldnæs, som havde revet nogle foringer på grund af manglende stempelkøling.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094