23948sdkhjf

Kendt shipping-advokat runder skarpt hjørne

I dag fylder Peter Appel, partner i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, 60 år.

Peter Appel er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1985, hvor han også kom til det daværende Advokatfirmaet N.J. Gorrissen.

Søret og shipping har været en rød tråd gennem hele hans karriere, som han ved en tilfældighed i starten af 1980’erne blev introduceret til ved et møde med Erling Selvig, der var professor ved Nordisk Institutt for Sjørett i Norge. Det var her, kimen til Peter Appels interesse for det maritime område blev lagt.

Som advokatfuldmægtig i Gorrissen Federspiel havde Peter Appel blandt andet til opgave at undervise elever i søret hos A.P. Møller – Mærsk. 

Peter Appel fik en traditionel advokatuddannelse som ”føl” under blandt andet Jan Erlund og Henrik Christrup og er i dag en klassisk ”all round” advokat.

Højdepunkterne i Peter Appels karriere er mange, men han fremhæver især rådgivning i forbindelse med store strukturelle ændringer, som da det danske færgemarked blev privatiseret, nedlukningen af de danske nybygningsværfter, globaliseringen af de store danske rederier samt de mange infrastrukturprojekter.

 I 2020 førte han principielle sager ved Højesteret om beskatning af krydstogt og ved Østre Landsret om erstatning, når udenlandske søfolk kommer til skade på danske skibe.

I sine mere end 35 år hos Gorrissen Federspiel har Peter Appel også bestredet posterne som både bestyrelsesformand og Managing Partner.

Her var det særligt emner som åbenhed og transparens, der stod som pejlemærker for hans ledelsesrolle.

”Det handler om at åbne op over for det samfund, som man er en del af”, har han selv forklaret det. For Peter Appel var hans tid som Managing Partner også et opgør med ”de gamle rammer” i mere end en forstand. For hans mantra om åbenhed og nytænkning skinner fortsat igennem flere steder i Gorrissen Federspiels københavnerdomicil, Axel Towers, som Peter Appel var med til at projektere og lede byggeriet af.

Privat bor Peter Appel i Ordrup med sin hustru Marianne. De har tre voksne sønner, der alle er flyttet hjemmefra. I sin fritid elsker han at vandre i bjerge gerne i koldere egne samt langrend. Den runde dag fejres privat på dagen, men der vil senere på året blive afholdt en større reception.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109