23948sdkhjf

Nu skal Søværnet have nye patruljefartøjer

Politisk aftale sætter gang i projekt om nye patruljefartøjer til Søværnet. Hos De Radikale håber man, at der kan sættes gang i en dansk produktion af hybride patruljebåde, der kan sejle på både el og andre bæredygtige brændstoffer

Søværnet skal have nye patruljeskibe.

Ifølge Forsvarsministeriet vil der nu blive igangsat et projekt, der skal tage første spadestik til udviklingen af fremtidens danske patruljefartøj. 

De nye skibe skal kunne løse langt flere typer af opgaver end de nuværende. 

Forsvarets patruljefartøjer varetager, som navnet antyder, patruljering, farvandsovervågning og medvirker til redningsopgaver. Samtidig løser et antal ældre miljøskibe opgaven med oprydning i forbindelse med havmiljøulykker.

Men nu er der i følge Forsvaret brug for nye skibe med større fleksibilitet, der kan løse flere typer af opgaver og ikke mindst sikre dansk suverænitetshævdelse på havet.

Derfor ønsker regeringen forsvarsforligskredsen i Folketinget at anskaffe den nye type skibe, der ud over de militære opgaver også kan løse havmiljøopgaver.

Processen vil indebære en omfattende inddragelse af danske virksomheders viden og kompetencer indenfor udvikling af skibe og anvendelse af teknologi. Forprojektet skal samtidig sikre, at den nyeste viden om klimaløsninger indtænkes i anskaffelsen af skibene.

- Udviklingen af en ny skibstype er væsentlig for Danmarks sikkerhedsinteresser, men vil også styrke vores erhvervsliv og give et stort eksportpotentiale for danske virksomheder, da viden og teknologier vil blive kombineret på en helt ny måde, lyder det fra forsvarsminister Trine Bramsen i en pressemeddelelse.  

Lars Christian Lilleholt, Venstre, udtaler:

 - Aftalen sikrer Forsvaret nye, kapable skibe og samtidig understøtter det Blå Danmark og den danske forsvarsindustri. Nu har vi politisk lagt kølen til, at Forsvaret kan indgå aftale med en dansk totalleverandør om et forprojekt, der kan sikre at den nye skibsklasse designes og bygges efter Forsvarets behov, og som efterfølgende kan eksporteres til resten af verden til gavn for dansk erhvervsliv og danske arbejdspladser.

 Martin Lidegaard, De Radikale, siger:

- Jeg glæder mig især over, at vi nu benytter forprojektet til at afsøge, om vi kan få mere klimavenlige skibe i Forsvaret. Kunne det for eksempel lykkes at igangsætte en dansk produktion af hybrid patruljebåde, der kunne sejle på både el og andre bæredygtige brændstoffer, tror jeg også, vi ville have åbnet op for en fremtidig dansk eksportsucces.”   

 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094