23948sdkhjf

Skibsingeniøruddannelsen skal hjem til Helsingør

Natten til fredag blev det aftalt i folketinget, at Skibsingeniøruddannelsen skal vende hjem til Helsingør..

Torsdag aften faldt aftalen på plads, og fredag formiddag blev den præsenteret på et pressemøde i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Som led i S-regeringens udspil »Tættere på - flere uddannelser og stærke lokalsamfund« blev der indgået aftale om, at Helsingør igen bliver hjemby for skibsingeniøruddannelsen.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

I sundbyen vækker den beslutning glæde og begejstring. Helsingør har sukket efter videregående uddannelser, og nu er det lykkedes.

- Jeg er kisteglad. Jeg har arbejdet for at få flere uddannelser til Helsingør, siden jeg blev valgt til Folketinget, så jeg er så glad for, at det lykkedes i nat, at få netop en ny videregående maritim uddannelse hjem til Helsingør igen, lyder det fra konservative folketingsmedlem Birgitte Bergman, som er valgt i Helsingør.

- I Helsingør er der et erhvervsliv, som kan aftage de færdiguddannede ingeniører. Her har man satset på det maritime miljø og uddannelser lige fra den maritime håndsværksuddannelse til den Marinbiologiske sektion under Københavns Universitet til foreningen maritimt værksted Hal 16 og vores maritime kulturarv repræsenteret af Museet for Søfart, forklarer Birgitte Bergman.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.36