23948sdkhjf

Første regnskab fra SDK Freja - indtjening fordoblet

SDK Freja A/S, der ejes af USTC-gruppen, har netop prøsenteret et årsresultat, der understreger positionen som en ny stærk aktør inden for shipping-, transport- og logistikbranchen.

Regnskabsåret 2020/21 blev skelsættende for SDK FREJA med det bedste resultat nogensinde. Sammenlignet med sidste år er resultat af primær drift (EBIT) før særlige poster steget fra 37,7 til 97,2 mio. kroner. Det svarer til en stigning på 158 procent!

De imponerende resultater bygger delvist på de eksisterende selskabers flotte aktiviteter inden SDK’s opkøb af 74,7 procent af Freja Transport & Logistics Holding i december 2020.

Som en naturlig konsekvens af overtagelsen og konsolideringen af de to store familieejede virksomheder blev virksomhedsnavnet ændret til SDK Freja, som i dag har 1.250 ansatte.

Vækst på de enkelte markeder

Den nye virksomheds flotte resultat skyldes både en stærk organisk vækst og optimering i shipping- og logistikaktiviteter i Danmark, Finland, Norge, Sverige og Holland. Disse markeder har leveret store fremskridt og kan rapportere om stærk indtjening.

Polen fortsætter med at øge omsætningen i takt med, at kendskabet til Freja stiger på det polske marked. Også Kina har opnået et tilfredsstillende resultat med positiv indtjening på trods af et svagt marked for projekttransporter.

Vækst i shipping-segmentet

Præstationen inden for shippingsegmentet viser også indtjeningsvækst i 2020 på trods af den globale pandemis indvirkning på SDK Shippings krydstogtforretning.

- Vi har formået at opretholde et højt serviceniveau og tilfredsstillende økonomisk præstation på næsten alle vores kerneområder som stevedoring, agency og chartering, konkluderer Lars Jespersen, der er CEO for SDK Shipping.

Forventninger til det kommende år

Selv om konsekvenserne af Covid-19 har ført til en længere periode med stor uforudsigelighed, har SDK Freja store forventninger til fremtiden.

Integration efter planen

Integrationen af SDK's eksisterende logistikaktiviteter med Freja forløber efter planen. 

Virksomheden har lanceret en omfattende strategiproces og en ambitiøs strategiplan, der skal udvikle SDK Freja gennem geografisk ekspansion, organisk vækst og yderligere opkøb.

- Udstyret med denne strategi og bakket op af et finansielt stærkt og engageret ejerskab ser vi frem til at levere nye og endnu bedre kundeløsninger i det kommende år, siger CEO for SDK Freja, Søren Gran Hansen, som forventer, at at virksomheden kan drage fordel af en stærkere strategisk platform i perioden 2021/22.

- Vores opkøb stopper ikke med Freja! Opkøb er en væsentlig del af vores ambitiøse strategiplan. Vi har identificeret en række specifikke opkøbsmuligheder for yderligere at styrke SDK Frejas strategiske markedsposition, slutter han.

SDK Freja A/S 

Mio. kroner                                2020/21            2019/20            2018/19*

Omsætning                                 2,633                 1,380                 1,470

Bruttofortjeneste                      630                     367                     330

EBITDA**                                    223                     98                       58

EBIT**                                          97                       38                       32

Resultat før skat (EBT)**         83                       32                       25

Egenkapital i alt                         542                     133                     113

Antal fuldtidsansatte                1,247                 400                     390

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094