23948sdkhjf

Ny Bornholm-hurtigfærge bliver forsinket fra værftet

Molslinjen får først leveret ny stor hurtigfærge til Bornholm i slutningen af 2022, har Austal-værftet netop meddelt

Byggeriet af ’Express 5’ til Bornholmslinjen bliver forsinket. Corona har ifølge værftet gjort det vanskeligt for de australske skibsbyggere at få mandskab og skrogdele udvekslet mellem værfterne i Filippinerne og Vietnam.

Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

- Værftet har kæmpet for at få tingene til at hænge sammen, men nu har værftets ledelse meddelt, at de på grund af situationen ikke kan komme i mål med byggeriet som lovet, fortæller Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

’Express 5’ var planlagt til levering i andet kvartal af 2022 – nu må leveringen ifølge værftet skubbes til sidste kvartal i stedet.

Transportministeriet er blevet orienteret om forsinkelsen og har efterfølgende orienteret Bornholms borgmester, Thomas Thors, i sin egenskab af formand for Trafikkontaktrådet for Bornholm.

Frekvensen øges

Austal vil som ansvarlige for byggeriet nu fremlægge en ny plan for færdiggørelsen af ’Express 5’, og der forhandles med værftet om forudsætningerne for det videre forløb. Det sker samtidig med, at verden forsigtigt begynder en genåbning, som også vil omfatte muligheden for, at Bornholmslinjen kan sende sine egne folk ned til ’Express 5’.

- Vi er meget kede af denne uacceptable forsinkelse, men nu glæder vi os til snarest selv at kunne være fysisk til stede på værftet, så vi kan være med til at sikre, at den nye plan holder, siger Carsten Jensen.

Bornholmslinjen har allerede planlagt ekstra frekvenser med både ’Express 1’ og ’Max’ på de travle sommerdage i 2021. 

Dermed kan den forventede efterspørgsel for sommeren 2021 løftes med den nuværende kapacitet. I tilfælde af forventet øget efterspørgsel i sommeren 2022, vil Bornholmslinjen diskutere den samlede kapacitet med Trafikkontaktrådet for Bornholm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125