23948sdkhjf

Ødelagt kølevandspumpe sætter ny Samsøfærge ud af spillet

Pendlere mellem Samsø og Aarhus må i dag benytte sig af kommunens pendlergaranti, mens ny kølevandspumpe hentes op fra Tyskland til ’Lilleøre’

Samsø Rederi måtte lørdag aflyse alle afgange med rederiets nye hurtigfærge ’Lilleøre’, der for bare to uger siden blev ind sat mellem Sælvig og Aarhus. Aflysningen, der indbefatter alle afgange i dag mandag, skyldtes ifølge rederiet en ødelagt kølevandspumpe.

Carsten Kruse, direktør i Samsø Rederi, oplyste i går søndag, at havariet skyldtes, at et fremmedlegeme er blevet suget op i kølevandspumpen til den ene af færgens to hovermotorer. I går lød prognosen på reparationen, at den skal finde sted i dag, når en ny pumpe er ankommet til Sælvig fra Tyskland, hvormed driften kan genoptages fra i morgen tirsdag.

Da hovedformålet med den nye hurtigfærge direkte til Aarhus centrum er at øge tilflytningen til Samsø, så har det kommunale Samsø Rederi indført en pendlergaranti i tilfælde af driftsforstyrrelser på Sælvig – Aarhus-ruten. Den sikrer pendlere mulighed for betalt taxatransport mellem Hou og Aarhus Centrum i tilfælde af, at ’Lilleøre’ ikke sejler på grund af tekniske eller vejrmæssige forhold.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125