23948sdkhjf

Alfa Laval styrker den grønne digitalisering med opkøb

Norske Storm Geo, der tidligere i år flyttede ind i dansk shipping metropol, bliver nu en del af Alfa Laval

Alfa Laval har købt den norskejede maritime softwarevirksomhed Storm Geo, der tidligere på året etablerede sig i Danmark med et kontor i den danske shippingklynge i Hellerup.

Det oplyser svenskejede Alfa Laval, der har Aalborg som centrum for koncernens division inden for maritime processystemer, i en selskabsmeddelelse.

Ifølge Alfa Laval er virksomhedsovertagelsen begrundet i en strategi om at styrke Alfa Lavals kompetencer inden for digitaliseringsteknologier, som støtter op om skibsfartens decarbonization. 

Storm Geo har fokus på tre kommercielle spor i markedet; weather routing/ruteplanlægning, fleet performance management samt planning/navigation – alle tre spor, der spiller en nøglerolle i skibsfartens bestræbelser på at optimere driften med det formål at reducere branchens CO2-udledning.

Digitalisering og ekspansion

- Købet af Storm Geo styrker den værktøjskasse, vi skal bruge for hjælpe vores kunder med at nedbringe deres CO2-udledning. Desuden passer Storm Geo perfekt i vores ambitioner om digital acceleration, udtaler Tom Erixon, adm. direktør i Alfa Laval i selskabsmeddelelsen.

Han suppleres af Storm Geos adm. direktør Søren Andersen:

- Vi er meget glade for at blive en del af Alfa Laval. Det kommer Storm Geo til at drage nytte; at være ejet af en markedsledende langsigtet, industriel ejer. Vi ser frem til at fortsætte med at udvikle vores forretning gennem yderligere geografisk og teknologisk ekspansion sammen med Alfa Laval, siger Søren Andersen.

Det fremgår af selskabsmeddelelsen, at Alfa Laval skal betale 3,63 mia. norske kroner for Storm Geo. Transaktionen ventes endelig gennemført i andet kvartal i år.

Storm Geo beskæftiger 515 medarbejdere fordelt mellem 15 forskellige lande. Selskabet blev etableret i 1997 og har hidtil været ejet i et konsortium bestående af EQT, DNV og en gruppe af medarbejdere.

Alfa Laval har 16.700 medarbejdere og omsatte sidste år for 41,5 mia. svenske kroner og er noteret på børsen i Stockholm.

Læs også: Norsk softwareproducent vil hjælpe danske rederier med grøn omstilling

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125