23948sdkhjf

Dansk pengetank investerer i det maritime - Det er Verdensmålene i praksis!

UGENS LEDER

Der bliver talt meget om FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmålene er noget lettere at omfavne end at gennemføre i praksis.

Men i sidste uge fik branchen ikke desto mindre et indblik i, at Verdensmålene måske alligevel gør en forskel. Det var en af ugens store branchenyheder, at et partnerskab bestående af PensionDanmark og Odense Maritime Technology har vundet et udbud om at gå i samarbejde med kommunernes samarbejds- og vidensorganisation på færgeområde, Færgesekretariatet, om at udvikle en ny standardiseret færgeløsning til de danske småøer og mindre overfarter.

Noget af en nyhed, at en stor pensionskasse på denne måde rykker ind i den maritime verden og påtager sig et medansvar for branchens omstilling til en fremtid, hvor småfærgerne til de danske øer - lige som alle øvrige transportformer - skal omstille sig og arbejde sig væk fra traditionelle fossile brændsler.

Den opgave koster penge. Disse penge har kommunerne ikke. Men med hjælp fra PensionDanmark og de altid teknologisk nytænkende skibsdesignere hos Odense Maritime Technology, er der god sandsynlighed for, at det kan lade sig gøre. Og desuden en god sandsynlighed for, at det kan blive en eksportsucces.

Verdensmålene blev for få år siden en integreret del af PensionDanmarks investeringspolitik. Det betyder, at pensionsselskabet er forpligtet til bl.a. at arbejde for en bæredygtig brug af verdenshavene.

Med andre ord: Selskabet skal ikke ’kun’ finde de bedste investeringsobjekter, men også investere i noget, der får FN’s verdensmål til at virke i praksis. Dette er hermed gjort. Et lille skridt, javist. Men et eksempel på, at FN’s Verdensmål virker i praksis.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078