23948sdkhjf

Sommerpakken: Regeringen vil give danskerne billige, men ikke gratis, færgebilletter

Det bliver ikke gratis for danskerne at sejle ud på de danske øer i sommerferien, men det bliver billigere. Det er forventningen, når regeringen fremlægger sit udspil til en sommerpakke på et pressemøde i Finansministeriet klokken 12.30.

I juli sidste år drog mere end en million danskere på overfart med en dansk færge uden det kostede en rød reje. Ifølge Søfarts oplysninger forbliver det dog et enkeltstående tilbud, som ikke gentages i år.

Til gengæld bliver billetterne billigere og tilbuddet bredes ud til at gælde flere måneder.

Det beretter flere danske medier om kort inden pressemødet, hvor finansminister Nikolai Wammen fremlægger regeringens udspil til en ny sommerpakke sammen med skatteminister Morten Bødskov (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S).

Sommerpakkens økonomiske indhold løber op i ca. 1,6 mia. kr., hvilket er omtrent en milliard mere end sidste år sommerpakke. Af det beløb er 200 mio. kr. øremærket transport såsom færger og tog, hvilket nogenlunde er det samme beløb som i fjor.

Støtten bredes ud på flere måneder

Danske Småøer, som repræsenterer de små øsamfund rundt omkring i Danmark, har tidligere udtalt til Søfart, at støtteordningen til færger sidste år ’var den bedst tænkelige støttepakke’ og at den langt henad vejen var en succes.

Dog opstod der flere problemer i kølvandet af de mange danskere, der pludseligt og samtidig drog på ferie i det danske øhav. Forklaring på dette skyldes ifølge Danske Småøer og Danske Rederier, at ordningen kun var begrænset til at gælde i juli samtidig med, at rederierne ikke kunne sejle med fuld kapacitet grundet de på det tidspunkt gældende restriktioner.

Med det nye udspil ser det altså ud til, at gratis færger ikke er med i planerne for i år, men at tilskuddet til billigere færger kommer til at gælde en længere periode med det formål at bredde turismen ud på flere måneder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11