23948sdkhjf

Viking vil slukke containerbrande med Hydro Pen

Viking udvider sine maritime sikkerhedsløsninger med opkøbet af Hydro Pen, som har udviklet et unikt brandslukningssystem til containerbrande.

I 2016 blev Hydro Pen grundlagt med det formål at revolutionere brandslukningsarbejdet ombord på containerskibe med hjælp fra innovativ og brugervenlig teknologi.

Nu er selskabet blevet opkøbt at Viking, som har store ambitioner for sikkerhedssystemet.

 - Vi integrerer Hydro Pen i vores produktprogram som endnu en videreudvikling af vores altomfattende strategi for sikkerheden til søs, siger Henrik Uhd Christensen, CEO i Viking.

Hydro Pen er et system, som monteres på en af skibets brandslanger og hejses op ved hjælp af en teleskoparm. Det kan styres af blot et enkelt besætningsmedlem. Vandtrykket alene driver systemets bore- og sprøjtedyse, som gennemborer containerdøren, hvorefter den skifter til sprøjtefunktion og slukker branden med vand, skum eller CO2 direkte ved kilden.

 - Når en besætning først har stiftet bekendtskab med Hydro Pen, er der ingen vej tilbage – og siden introduktionen har systemet allerede vist sit værd i virkelige brandslukningssituationer. For nylig har Hydro Pen også vakt interesse blandt landbaserede brandværn, der har været hurtige til at se systemets værdi, siger Lasse Boesen, Senior Product Manager i Viking.

Efterspørgsel på sikkerhedsteknologi

Opkøbet følger i kølvandet på en brand ombord på et containerskib ud for Malaysia i april måned, hvor 50 lokale brandfolk blev sat ind, efter at skibet var vendt tilbage til afgangshavnen og lagt for anker.

Derudover blev der i 2019 anmeldt ni større brande på containerskibe efterfulgt af ti hændelser året efter. Ifølge forsikringsselskabet TT Club opstår der en brand på et containerskib hver anden måned.  

 - Vi integrerer Hydro Pen i vores produktprogram som endnu en videreudvikling af vores altomfattende strategi for sikkerheden til søs. Hydro Pen-systemet imødegår en specifik udfordring og et udbredt sikkerhedsproblem i industrien og harmonerer samtidig med Vikings rolle som innovationsleder og betroet sikkerhedspartner, siger Henrik Uhd Christensen, Vikings CEO.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125