23948sdkhjf

Logistikaktiviteter har pæn vækst hos Mærsk

Logistikenheden hos Mærsk, Logistics & Services, fortsatte den i forvejen stærke vækst i årets første kvartal. 

Omsætningen voksede med 42 procent i første kvartal, mestendels drevet af organisk vækst, men også gennem opkøbene af Performance Team og KGH Customs Services. 

Resultatet af primær drift (EBITDA) voksede 201 procent til 1.269 mio. kr. (USD 205 mio). sammenlignet med 421 mio. kr (USD 68 mio) i første kvartal sidste år. Omsætningen var godt 12,67 mia. kr. (USD 2045 mio.). 

Logistikdivisionen er dermed den Mærsk-afdelingen med næsthøjest omsætning. Der er dog fortsat langt op til Ocean-divisionen, der primært dækker rederiforretningen, som trækker det tunge læs. Her endte omsætningen på over 58 mia. kr., hvilket er godt tre-fjerdedele af den samlede omsætning i koncernen. 

- Vores fokus er fortsat på den langsigtede transformation af A.P. Møller - Mærsk og vi prioriterer vores kunders behov for integrerede logistikløsninger. Strategien er blevet yderligere bekræftet i første kvartal, og dialogen med vores kunder handler i stigende grad om langsigtede, værdibaserede partnerskaber frem for  kortsigtede her-og-nu løsninger. Det er grundstenen for en fortsat stabil vækst i A.P. Møller - Mærsk, siger Søren Skou.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094