23948sdkhjf

Rohde Nielsen-slæber den halve klode rundt fra Mount Maunganui til Køge

Det var næsten på en diametral modsat position på kloden, at ’Skinfaxe R’ befandt sig siden den blev spottet sidst for knapt seks år siden

Nu er det jo et veletableret faktum, at mange handelsskibe har det med at komme vidt omkring - det lægger jo ligesom i funktionen. Hvis ikke skibet kommer vidt omkring hos det samme rederi, så kan det ske, at det gør det i et senere ejerskab - også selv om der er tale om et mindre skib.

Tidligere danskejede coastere og bugserbåde er således blevet spottet selv de mest eksotiske steder på kloden, ikke mindst af Søfarts faste og vidt berejste, i øvrigt oftest på et fragtskib, læser og fotoleverandør Hans-Henrik Fentz.

Mere usædvanligt er det, når et lille skib som en bugserbåd for det samme rederi, det ene år er i Danmark og det andet år er i f.eks. New Zealand. Det var faktisk tilfældet med Rohde Nielsens ’Skinfaxe R’ - godt nok med nogle års mellemrum, men alligevel.

Down under og i Køge

- På vores rejser i Oceanien har jeg nogle få gange kunnet fotografere skibe, som jeg også har taget billede af i Europa. Det mindste af disse skibe, jeg har mødt i begge verdensområder, er Rohde Nielsens bugserbåd ’Skinfaxe R’, fortæller Hans-Henrik Fentz til Søfart.

- Den 3. oktober 2015 fotograferede jeg hende i Mount Maunganui, hvor Rohde Nielsen var beskæftiget med uddybningen af sejlrenden ind til Tauranga/Mouth Maunganui i New Zealand, og så kunne jeg her forleden den 21. april 2021 fotografere hende i Køge. De to billeder repræsenterer to positioner, som er tæt på at være diametralt modsatte på jordkloden, påpeger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078