23948sdkhjf

Anker til Molslinjen er ”gidsel” ombord på ’Ever Given’

Da containerskibet ’Ever Given’ for nylig satte sig på tværs af Suez Kanalen, stoppede store dele af verdenshandelen.

Lige nu holdes skibet og lasten på mere end 18.000 containere tilbage af de ægyptiske myndigheder – og i en af containerne ligger anker og ankerkæde til Molslinjens første el-færge, ’Grotte’.

Det meddeler Molslinjen via Ritzau.

’Grotte’ er ved at blive gjort klar til sejlads mellem Esbjerg og Fanø i sensommeren i år – men lige nu er skibets anker og ankerkæde blevet en del af konflikten omkring 'Ever Given',

Skibet og dets containere holdes som "gidsel" af Ægypten, som vil have erstatning i milliard-klassen af de japanske ejere af ’Ever Given’.

- Og i en af containerne om bord ligger altså både anker og kæde til Grotte, forklarer Molslinjens presse- og kommunikationschef, Jesper Maack.

Hos Molslinjens tekniske afdeling er håbet om at få ”løsladt” Grottes anker ved at svinde.

- Vi må efterhånden erkende, at konflikten omkring ’Ever Given’ ikke ser ud til at løse sig foreløbig. Derfor har vi i samarbejde med værftet i Hvide Sande bedt hollandske Wortelboer om at sætte gang i produktionen af et nyt anker og kæde, siger Jesper Maack.

Hvide Sande Shipyard har lovet at få produceret et anker i så god tid, at indsættelsen 'Grotte' i Esbjerg ikke bør blive forsinket.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11