23948sdkhjf

Danske Maritime vælger ny næstformand

Danske Maritime har torsdag afholdt generalforsamling og valgt Christina Ørskov, ejer og direktør hos Orskov Yard, som ny næstformand.

Når Danske Maritime, sammen med resten af den maritime sektor, forhåbentlig snart går lysere tider i møde uden coronanedlukninger verden over, bliver det med Christina Ørskov, ejer og direktør hos Orskov Yard, som næstformand. Det er netop blevet vedtaget på Danske Maritimes generalforsamling, skriver de i en pressemeddelelse. 

Hun kommer ifølge meddelelsen med en bred bestyrelseserfaring og glæder sig til at bidrage i arbejdet på tværs af den maritime industri. 

- Jeg er meget glad og stolt over at blive ny næstformand i Danske Maritime, som jeg har haft et godt og givende samarbejde med i efterhånden mange år. Jeg brænder meget for stærke samarbejdsrelationer – både i den maritime industri, i Det Blå Danmark som helhed og mellem både store og små aktører. Der er brug for et stærkt sammenhold, så vi kan komme godt videre fra krisen i alle grene af den maritime industri. Det er meget forskelligt, hvordan krisen har ramt os, men jo stærkere vi er sammen, jo hurtigere kommer vi forhåbentlig ovenpå igen, siger Christina Ørskov i pressemeddelelsen.

Hun overtager dermed pladsen fra Knud Degn Karstensen, direktør på Karstensens Skibsværft, som efter ti år som næstformand har valgt ikke at genopstille og dermed give posten videre til en ny.

Han siger farvel til Danske Maritime med stor tilfredshed:

- Det har været en spændende rejse gennem teknologiske landvindinger, hvor vi af samme årsag har fået udvidet medlemsskaren hos Danske Maritime med mange spændende nye virksomheder over årene. Når man som mig har været med i mange år, er det berigende at opleve den innovation og nytænkning, som gennemsyrer branchen. Danske Maritime anno 2021 favner bredt og arbejder dedikeret for sine meget forskelligartede medlemmer, og jeg er utrolig glad for at have kunnet bidrage, siger Knud Degn Karstensen i meddelelsen.

Udfordrende år, men lys forude 

Formand i Danske Maritime Bjarne Foldager, adm. direktør hos MAN Energy Solutions, ser både tilbage på et udfordrende år. 

- Krisen har budt på nye og store udfordringer, og det har været helt centralt, at vi på vegne af den maritime industri gjorde vores indflydelse gældende og deltog ekstraordinært meget i samfundsdebatten. Vi har som brancheforening lagt os i selen for at få den maritime industri bedst muligt gennem krisen, og mængden af udfordringer har været til at få øje på, siger han og fortsætter med mere optimisme: 

- Nu begynder det heldigvis at lysne, men der er stadig masser af sager at holde snor i, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med Christina Ørskov, siger Bjarne Foldager i meddelelsen.

Til generalforsamlingen blev der desuden bl.a. drøftet udfordringer med rejser ud og ind af Danmark. Ikke mindst i forbindelse med rejser til Asien, herunder særligt Kina, som er et af de helt store markeder for danske maritime virksomheder.

Mange maritime virksomheder oplever ifølge Danske Maritime fortsat massive problemer både ifm. indrejse og ift. at kunne udføre arbejdet efter den krævede karantæneperiode.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109