23948sdkhjf

Minister i samråd om ophugning af skibe i Indien

Miljøminister Lea Wermelin er i dag indkaldt til samråd om ophugning af skibe på Alang-stranden i Indien. 

Det er Udenrigsudvalget, der har indkaldt ministeren til samrådet, og spørgsmålene er stillet af Christian Juhl fra Enhedslisten. 

Både arbejdsforholdene og forureningen i forbindelse med ophugningen af skibene på strandende i Indien har længe været under kritik fra bl.a. NGO'en Shipbreaking Platform, der har lavet raporter over forholdene.  

Maersk-skibe ophugges på den indiske strand

"Udvalget har bedt ministeren redegøre for, hvad ministeren mener om de arbejdsmiljømæssige uforsvarlige forhold omkring ophugningen," står der på Folketingets hjemmeside i forbindelse med samrådet. 

Tidligere på året raporterede mediet Danwatch, at tre Maersk-skibe er ved at blive ophugget på netop Alang-stranden i Indien. Maersk selv sagde dog til mediet, at "arbejdet foregår på to værfter, som overholder alle de standarder, vi har fastlagt." Det bliver der også spurgt ind til på samrådet. 

"Derudover bedes ministeren redegøre for, hvorfor EU Kommissionen ikke kan godkende de indiske strandværfter, når Mærsk finder, at forholdene er i orden. Endelig bedes ministeren redegøre for, hvad der skal ske på globalt plan, for at ophugningen kan foregå både miljømæssigt samt sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt," står der også på Folketingets hjemmeside.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078