23948sdkhjf

Grækenlands største skibsreder er død

En vigtig figur i den græske skibsfart er død

John Angelicoussis, ejer af Angelicoussis Shipping Group (ASG) og dermed en af ​​verdens største, private skibsflåder, døde i Athen lørdag. Det skriver Tradewinds. 

Han var ifølge mediet grækenlands største reder, og den afdøde formand var også den stor tilhænger af landets flag på et tidspunkt, hvor de fleste af hans jævnaldrende havde travlt med at registrere deres skibe under offshore-jurisdiktioner.

- John Angelicoussis respekterede maritim tradition og vores hjemland på enhver måde, sagde premierminister Kyriakos Mitsotakis i en erklæring kun få timer efter, at den 72-årige ejers død blev meddelt ifølge Tradewinds.

Sejler med det græske flag

Næsten alle ASGs 140 skibe sejler med det græske flag og tegner sig alene for næsten en tredjedel af landets oceangående handelsflåde.

Væksten i John Angelicoussis' flåde under græsk flag har stået i skarp kontrast til tendenser inden for græsk-kontrolleret skibsfart, som også har blomstret – men under udenlandske flag.

Mellem 1982 og 2020 er den samlede andel af den græsk-flagede kommercielle flåde på verdensplan faldet fra 11 pct. til kun 3,3 pct. udregnet i tonnage ifølge tal fra FN.

Skabte lokalt arbejde

​​ASGs politik med græsk flag er dog ikke kun symbolsk. Indenlandsk lovgivning kræver nemlig, at skibsførerne og nogle seniorofficerer på skibe med græsk flag skal være lokale, skriver Tradewinds.

John Angelicoussis' enorme flåde leverede derfor job og uddannelse til hundredevis af græske søfarende og opretholdt maritime traditioner, som mange ifølge mediet frygter er ved at være på vej ned.

Kyriakos Mitsotakis regering har for nylig vedtaget nye love for at øge landets skibsregister, dybest set ved at sænke arbejdsomkostningerne på skibe med græsk flag.

Datter overtager

Det bliver John Angelicoussis' 39-årige datter Maria Angelicoussis, der overtager sin fars rolle i spidsen for ASG som adm. direktør. 

- Rattet gives nu videre til de stærke hænder på Johns eneste barn, Maria, og det er sikkert, at hendes kompas også kun vil pege i en retning – fremad, sagde premierminister Kyriakos Mitsotakis.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093