23948sdkhjf

Hollandsk skib ved Norges kyst frygtes at forlise

Besætningen på det hollandske fragtskib 'Eemslift Hendrika' blev i går evakueret, da man frygter, at det store fragtskib vil synke

Et hollandsk skib er i fare for at forlise de i store bølger uden for Norges kyst. Det skriver NRK. 

Skibet 'Eemslift Hendrika' var ifølge mediet tres sømil vest for Ålesund, da det mandag sendte en nødmelding, fordi det var begyndt at krænge 30 grader. Derefter sendte den norske søredningstjeneste Hovedredningssentralen tre helikoptere og to skibe afsted for at hjælpe.

Til at starte med blev otte af skibets mandskab evakuteret, mens kaptajnen og tre andre blev på skibet i et forsøg på at stablilisere det. Til sidst vurderede kaptajnen dog, at det ikke var forsvarligt at blive ombord, og han samt de sidste tre besætningsmedlemmer blev også evakuteret. 

- Fartøjet fik så meget slagside, at de var bange for, at det kunne kæntre. Om det sker er svært at sige, men kaptajnens vurdering er, at de måtte forlade skibet, siger redningsleder Kjetil Hagen, ved Hovedredningssentralen i det sydlige Norge til NRK mandag. 

Fragtskibet blev sat på autopilot, da mandskabet forlod skibet, men efter 23 timer, mistede det motorkraft, skriver NRK. 

- Situationen er, at skibet mistede fremdrift på hovedmotoren tidligt i går aftes og nu drev mod kysten. Samtidig har skibet en forholdsvis krængning, så det er en ret seriøs status derude, fortæller Hans-Petter Mortensholm, direktør for miljøberedskabet hos Kystveret kystadministration, til NRK tirsdag morgen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079