23948sdkhjf

Lauritzen Bulkers forventer positivt nettoresultat i 2021

Lauritzen Bulkers opnåede et nettoresultat i 2020 på 18 mio. dollar og forventer positivt resultat i 2021

Lauritzen Bulkers opnåede et nettoresultat i 2020 på 18 mio. dollar, skriver selskabet i en meddelelse.

- I 2020 forbedrede vi vores forretningsmodel yderligere og fortsatte transformationen til at blive en aktiv lethandelsfragthandler, og vi er glade for at se robustheden i resultaterne fra handelsaktiviteterne, siger administrerende direktør Niels Josefsen i meddelelsen.
 

Den 1. juli 2020 blev planen om at etablere Lauritzen Bulkers som et uafhængigt selskab, der var 100% ejet af J. Lauritzen, afsluttet med økonomisk virkning med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2020. Målet med omstruktureringen var at "give de bedste betingelser for den fortsatte udvikling af bulkvirksomheds aktiviteter."

- Vores risikoprofil blev yderligere genbalanceret gennem en yderligere reduktion af vores langsigtede forpligtelser. Dette blev erstattet af øget aktivitet i kortvarig handel (0-4 måneder). Vi øgede også brugen af fragtforsendelsesaftaler (FFA'er) som et af værktøjerne til at forbedre risikostyring, skriver selskabet.

En langvarig tidschartertonnage blev genleveret og erstattet af kortsigtede periodeskibe (1-2 år) til "attraktive priser", hvilket førte til en yderligere reduktion af vores eksponering og forbedring af vores resultat i 2020.

Ifølge selskabet vil de nye periodeskibe bidrage til det positive resultat, der forventes i 2021.

Lauritzen Bunker havde sit første kommercielle kontor i Dubai i 2020 med en udvidelse af kundebasen, skrive selskabet. 

- Vi besluttede at åbne et kontor i Hong Kong fra 1. april 2021 i tråd med vores ambition om at udvide vores aktiviteter og yderligere øge vores kundebase med kinesiske ejere og industrielle kunder, skriver selskabet.
 
Ifølge selskabet  sikrede ordrene på selskabets ejede og langvarige tonnage en bruttoomsætning på 840 mio. dollar pr. skib.
 
Forventer styrket tørlastmarked i 2021
- På trods af fortsat usikkerhed omkring COVID-19-pandemien forventer vi, at tørlastmarkederne vil styrke i 2021, da udbudsvæksten fortsat vil falde kombineret med en stigning i efterspørgslen. På den baggrund forventer vi et positivt nettoresultat i 2021 baseret på forbedret risikostyring, øget aktivitet og yderligere reduktion af vores ældre flåde, skriver selskabet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078