23948sdkhjf

Mærsk-rederi idømt bøde for dårligt sømandskab

Dansk politi har idømt offshore-rederiet Maersk Supply Service en bøde på 150.000 kr. for at have brudt lovgivningen for sikkerhed til søs.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som rederiet netop har udsendt.

Sagen omhandler det efterhånden velkendte dobbeltslæb med de to skrottede supplyskibe ’Mærsk Searcher’ og ’Mærsk Shipper’ i 2016.

Under slæbeoperationen gik skibene til bunds ud for den franske kyst, mens de var på slæb efter et tredje skib, ’Maersk Battler’. Skibene var taget ud af drift og var på vej til ophugning i Tyrkiet.

Havarirapporten om dobbeltforliste kom i august 2017, og siden har først Søfartsstyrelsen og siden politiet undersøgt sagen. 

’Mærsk Searcher’ og ’Mærsk Shipper’ var på slæb i et såkaldt tvillingeslæb med skibene placeret side om side, adskilt af fendere.

Valget af slæbemetode betegnes af havarikommissionen som ’ukonventionelt’ for en så lang operation. Forliset er også blevet betegnet som en konsekvens af en utilstrækkelig risikovurdering fra rederiets side. Samlet set konkluderede Havarikommissionen, at det kaotiske hændelsesforløb endte så ulykkeligt på grund af sløset planlægning fra rederiets side. 

Det var Søfartsstyrelsen, der meldte Maersk Supply Service til politiet for overtrædelse af søsikkerhedslovgivningen.

 CEO i Maersk Supply Service, Steen S. Karstensen udtaler:

 - Der er tale om en ulykkelig sag, som vi fra rederiets side har taget dybt seriøst fra begyndelsen. Vi har samarbejdet med både franske og danske myndigheder om at få hændelsesforløbet fuldt opklaret. Vi tager politiets konklusioner til efterretning og accepterer bøden.

 Ifølge politiets afgørelse overtrådte rederiet følgende regler under slæbeoperationen:

1: Valg af slæbemetode (tvillingeslæb)

2: Den valgte slæbebåd var uegnet til netop den slæbemetode, som var blevet valgt

3: Brug af forældede og for små fendere

4: For utilstrækkelige nødprocedurer 

5: Utilstrækkelig agtpågivenhed fra besætningens side, da fenderne brød sammen under indflydelse af bølgegangen i Atlanten

6: Utilstrækkelig agtpågivenhed i forhold til de aktuelle vejrforhold.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109