23948sdkhjf

Staten betaler for Povl Anker-feberredning

Da svenskerne i januar lukkede for, at turister kunne køre gennem Sverige for at komme til Bornholm via Ystad, stod mange med et problem.

Transportministeriet aftalte med Molslinjen, der driver Bornholmslinjen, at sætte færgen Povl Anker til at sejle en daglig dobbelttur mellem Rønne og Køge.

Nu er regningen for feberredningen gjort op.

Molslinjen har oplyst, at rederiets samlede nettoomkostninger i forbindelse med indsættelsen af Povl Anker fra den 23.-31. januar 2021 er på 2,3 millioner kroner.

Der er enighed om, at ekstraregningen ikke skal påvirke sejlplanerne. De ekstra dobbeltture finansieres derfor med et ekstra tilskud til færgebetjeningen af Bornholm, oplyser Transportministeriet.

- Corona har ramt hele landet, og på Bornholm har der været nogle særlige udfordringer ikke mindst på grund af den svenske grænselukning. Derfor er det også rigtig godt, at både Thomas Thors som borgmester og formand for Kontaktrådet og Molslinjen har været hurtige til at finde løsninger, siger transportminister Benny Engelbrecht i en meddelelse. 

Bornholms borgmester Thomas Thors (S) er tilfreds med løsningen.

- Vi har brug for stor fleksibilitet og hurtig handling i de her tider, og jeg er tilfreds med, at vi kan løse både store og små problemer sammen, siger Thomas Thors.

Kilde: https://www.trm.dk/nyheder/2021/finansie...

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109