23948sdkhjf

Dansk havarikommission overtager ’Margrethe Fighter’ i Trelleborg

Da det danske uddybningsfartøj ’Margrethe Fighter’ kæntrede i Trelleborg Havn i Skåne onsdag eftermiddag den 17. februar, var Den Danske Havarikommission til stede i havnen allerede samme aften.

Efter to uger, hvor skibet endnu ikke er bjærget, står det samtidig klart, at det er Den Maritime Havarikommission i Danmark, som kommer til at så for undersøgelsesarbejdet.

- Det skyldes, at ’Margrethe Fighter’ er et dansk registreret skib, men vi samarbejder tæt med vores svenske kolleger, blandt andet i forhold til at komme ind og ud af Sverige under coronanedlukningen, forklarer Øssur Jarleivson Hilduberg, der er undersøgelseschef for Den Maritime Havarikommission.

At havarikommissionen overhovedet er inde i billedet, skyldes, er der er tale om en alvorlig ulykke.

- Vi definerer det, som at et skib er sunket, eller at der er omkomne. I dette tilfælde er der desværre tale om begge ting, siger han.

Bjærgning af skib udsat for uheld

I fredags blev den omkomne sømand bjærget fra ’Margrethe Fighter’, men det lykkedes ikke at få skibet bjærget. Det står fortsat på bunden i færgeleje 14, som det blev slæbt over til

- Selve bjærgningen er udsat for problemer. Først sprang et løfteøje, så skibet faldt ned igen, og siden har der været elektriske problemer, som har gjort, at fartøjet fortsat ikke er sat på land for at blive undersøge.

- Så snart, det er i overfladen, og vi kan komme om bord, gør vi det, siger Øssur Jarleivson Hilduberg.

Han forventer at have en rapport om ulykken klar inden for et halvt år.

- Når der er tale om er en dødsulykke, får den 1. prioritet, fastslår undersøgelseschefen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109