23948sdkhjf

Forbud mod krydstogt-skibe forlænges til 15. april

Efter katastrofeåret 2020, hvor stort set alle krydstogter til Danmark blev annulleret, ser branchen frem mod et lysere forår, der dog er forsinket yderligere halvanden måned.

Der kommer til at gå halvanden måned yderligere, inden krydstogtskibe atter får tilladelse til at løbe de 12 danske havne, der kan modtage de store turistskibe.

Det fik branchedirektøren for den danske og baltiske krydstogtindustri, Claus Bødker, fastslået i går, da han mailede til Erhvervsministeriet for at høre om status for genåbningen.

Nedlunkningen i december som følge af corona, som også omfattede krydstogtsanløb, stod til at udløbe i går 1. marts.

Da Claus Bødker ikke have hørt eller set noget om, hvorvidt forbuddet fortsat ville gælde og i givet fald hvor længe, kontaktede han selv ministeriet.

- Det viste sig, at regeringen har benyttet sig en den nye epidemilov til at forbyde landgang frem til foreløbig 15. april, fortæller Claus Bødker, der har titel af direktør i netværket Cruise Copenhagen.

Krydstogtskibe vil til Danmark

Han tror på, at sæsonen 2021 bliver helt anderledes travl efter katastrofeåret 2020, hvor hovedparten af anløb i Danmark blev aflyst, hvor der var fuldstændig lukket ned for krydstogtskibe i København, hvor samtlige anløb annulleret.

- Rederierne står på spring. Jeg er i kontakt med alle de rederier, der sædvanligvis sætter kurs mod Danmark, og de er alle interesserede i at sejle hertil, siger han.

Han nævner, at rederierne er yderst opmærksomme på smitte, ikke mindst efter flere fatale udbrud i starten af pandemien.

- De har helt sikkert lært lektien efter sidste forår, hvorisær de store og fatale udbud på Princess Diamond og Ruby Diamond stod for halvdelen af alle coronarelaterede dødsfald i forbindelse med krydstogter. Jeg tør godt skrive under på, at krydstogtskibe i år vil være blandt de mest smittesikrede steder, man kan opholde sig, siger han.

Hvornår ser vi det første krydstogtskib i Danmark igen?

- Jamen, det bliver da den 15. april, hvis ellers smitten til den tid er på et niveau, hvor regeringen fortsat vil åbne, siger han.

Sæsonen 2021 tegner på forhånd godt. Alene i København Havnen havde i december foreløbigt 330 anløbsbookinger for 2021, og det antal ligger tæt på den hidtidige rekord på 348 anløb, der blev sat i 2019.

Trefjerdedele af krydstogtturisterne, der årligt besøger København, kommer fra England, Tyskland og USA, ifølge Cruise Copenhagen. Hovedparten er de krydstogtturister, der fik aflyst deres togt i 2020, har booket et nyt i år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125