23948sdkhjf

Tidligere DFDS-CEO for bordenden i Molslinjen

Nuværende bestyrelsesformand i flyselskabet Norwegian og forhenværende koncernchef i DFDS Niels Smedegaard skal sidde ved bordenden i Molslinjens bestyrelseslokale. Det står klart efter salget til EQT netop er blevet endelig godkendt

Efter godkendelse af konkurrencemyndighederne i EU er EQT Infrastructure nu den formelle ejer af Molslinjen. Samtidig bliver danske Sampension ny minoritetsinvestor i Molslinjen. Derudover træder erfarne brancheeksperter ind i rederiets bestyrelse.

I december 2020 varslede Polaris et salg af Molslinjen til svenske EQT Infrastructure. Den handel er nu formelt godkendt og gennemført ved den såkaldte closing. Det betyder, at Polaris nu har overdraget virksomheden til de nye ejere.

Det nye ejerskab har fået en god start med en investering fra Danmarks tredje største pensionsselskab, Sampension.

Ny bestyrelsesformand

Closing betyder også, at der i dag har været en ekstraordinær generalforsamling i Molslinjen, hvor der er blevet valgt en ny bestyrelse for Danmarks største indenrigs færgerederi.

Ny bestyrelsesformand for Molslinjen bliver Niels Smedegaard. Han har en fortid som CEO i DFDS, som han forlod i 2019. I dag sidder han i en række bestyrelser – blandt andet er han bestyrelsesformand for flyselskabet Norwegian.

Tidligere administrerende direktør for TV 2/Danmark, Merete Eldrup bliver også en del af den nye bestyrelse i Molslinjen. Hun forlod TV 2 i 2019 til fordel for en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem.

- Vi ser frem til samarbejdet med mange nye kompetencer i den nye bestyrelse, og vi glæder os over, at vi med kombinationen af EQT Infrastructure og danske pensionsmidler får et stærkt afsæt til en spændende fremtid for Molslinjen, siger Carsten Jensen, administrerende direktør for Molslinjen, der selv har en fortid som topchef i DFDS.

Ambitiøse planer

Daniel Pérez, Partner hos EQT Infrastructure siger:

- EQT Infrastructure er glade for at byde Sampension velkommen som ny minoritetsinvestor i Molslinjen. De kan bidrage med et vigtigt lokalt perspektiv. Den kombinerede erfaring fra de nyudnævnte bestyrelsesmedlemmer vil sikre Molslinjens fortsatte ekspertise inden for færge- og transportsegmenterne”.

Hertil tilføjer Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension:

- Molslinjen er i gang med en spændende transformation, som er baseret på ambitiøse planer, blandt andet når det handler om bæredygtighed. Det vil vi gerne være en del af.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11