23948sdkhjf

Bornholmerfærger skal forbyde passagerer uden negativ covid-test

Fra den 1. marts skal Bornholmslinjen kontrollere, om passagererne har en gyldig corona-test, inden de stiger ombord fra både Rønne og Køge Havn, fortæller TV2 Bornholm.

- Afhængigt af, hvordan der skal kontrolleres og hvor meget, så står vi med enten en meget stor opgave eller en kæmpe opgave, lyder det fra pressechef i Bornholmslinjen, Jesper Maack, efter at det onsdag er kommet frem, at det er op til DAT og Bornholmslinjen at kontrollere de rejsende til og fra Bornholm fra den 1. marts.

De nye regler er lavet på baggrund af den delvise genåbning af Bornholm, der betyder en massiv øgning i testningen, og særligt i forbindelse med transporten bliver der indført strammere krav. Og dem er det op til Bornholmslinjen at holde snor i.

- Vi får en opgave, som vi har ganske kort tid til at udtænke, hvordan vi får den løst. Så vi glæder os til at få nogle detaljer på opgaven - altså, hvad er det præcist, vi skal kontrollere for, hvor tæt må vi gå, osv., siger Jesper Maack, til TV2 Bornholm.

Det kan ikke undgås at give længere rejsetid for passagerne, når de skal kontrolleres, før de stiger ombord, lyder det fra pressechefen.

For passagerne bliver det nu et krav at kunne fremvise en negativ test, der er mindre end 72 timer gammel, eller kunne bevise, at man har haft corona-virus inden for de seneste 12 måneder.

De nærmere detaljer omkring rejsereglerne - herunder undtagelser - vil blive meldt ud senere på ugen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094