23948sdkhjf

Fremgang på gods og fisk i Thyborøn Havn

2020 gav vækst i omsætning af gods og fisk, og 2021 starter godt. Der ventes yderliere aktivitet med en uddybning af Thyborøn Kanal og nye store havvindprojekter i Nordsøen.

2020 blev endnu et år med god omsætning og et meget tilfredsstillende resultat, selvom der var udfordringer på især transitfiskeriet og bekymringer om Brexit.

Det vurderer Thyborøn Havn i en meddelelse.

Havnen kom ud af 2020 med en omsætning på 47,3 mio. kr., hvilket havnen betegner som meget tilfredsstillende, når man tager udfordringerne i 2020 i betragtning. Resultatet for 2020 blev også ganske tilfredsstillende med et overskud på 6,3 mio. kr.  

- :2020 har budt på udfordringer med corona, og derudover har nye kontrolregler i fiskeriet betydet, at især hollandske fiskere har landet færre fisk i Thyborøn.  Til trods for det, så lander Thyborøn Havn et regnskab, hvor både omsætning og resultat ligger meget tæt på det, der var budgetteret med, siger havnens bestyrelsesformand Karl Kristian Bro.

Gods og skibsafgifter giver omsætning 

Det lykkedes atter at øge godsomsætningen, der i 2020 endte på 1,76 mio. ton.

Det er kun knap 18.000 ton mindre end rekordåret 2017, og en stabil fremgang på 21 pct. i forhold til 2019. Sten og grusmaterialer fra Jyske Rev er fortsat den helt store godstype i Thyborøn. 

Thyborøn Havn har ligget stabilt over 1,5 mio. tons gods de seneste fem år og nærmer sig en størrelse blandt de ti største godshavne i Danmark.

Faktisk er alle godsfaciliteter i havnen i form af både kajanlæg og pakhuse ved at nå kapacitetsgrænsen. Derfor tager havnen i disse dage tilløb til endnu en omfattende havneudvidelse med nye faciliteter til godssegmentet.

Uddybning af kanal er påbegyndt

2021 er godt begyndt, og med tilladelsen i 2020 fra Kystdirektoratet til uddybning af Thyborøn Kanal, så bliver både 2021 og 2022 igen præget af store anlægsaktiviteter i havnen.

Udover at Thyborøn Kanal skal uddybes til ti meters vanddybde, så skal sandet fra uddybningen anvendes til nye arealer på Sydhavnen, hvor der også skal anlægges endnu en ny kaj på 220 meter ud for det nye område.

Venter på mere havvind

Fokus i de kommende år vil, udover fisk og gods, fortsat være rettet mod hele havvind-sektoren, som forventes at vokse markant i Nordsøen med både Vesterhav Nord og Syd, Thor og også den kommende Energiø.

Et område, hvor Thyborøn ligger godt placeret og kan tilbyde virkelig gode faciliteter både i anlægs- og driftsfasen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094