23948sdkhjf

Først startet i nat: Tvist udsætter bjærgning af ’Margrethe Fighter’

I nat kl..02 er arbejdet med at bjærge det kæntrede danske uddybningsfartøj gået i gang efter et par dage med tvist mellem forsikring og bjærgningsselskab. To forkomne danske sømænd blev reddet for en uge siden, mens den sidste formodes omkommet. Følg bjærgningen 'live' på webkamera fra Trelleborg Havn,

I nat er bjærgningen af det kæntrede ’Margrethe Fighter’ i Trelleborg Havn langt om længe gået i gang.

Der har ifølge svenske medier været et juridisk eller administrativt tovtrækkeri mellem bjærgningsselskabet og forsikringsselskabet, som har forsinket bjærgningen.

Men i nat faldt aftalen på plads. Aftalen blev underskrevet og ved 02-tiden natten her til onsdag gik arbejdet i gang.

Det er den danske flydekran ’Sanne A.’, som skal foretage bjærgningen. Kranen ligger lige nu ved siden af det kæntrede fartøj.

Bjærgningen kan følges ’live’ via et webkamera på Trelleborg Havn.

Den svenske Transportstyrelse forbød tirsdag droneflyvning i luften over havnen, efter at der var forekommet en del flyvninger med drone over fartøjet. 

To sømænd reddet, en formodes omkommet

Det er i dag en uge siden, at det danske uddybningsfartøj ’Margrethe Fighter’ af ukendte årsager pludseligt kæntrede i Trelleborg Havn i Skåne med tre danske sømænd om bord.

To af sømændene blev forkomne reddet i land fra det iskolde vand og kørt på sygehus, mens sidste formodes omkommet.

En undervandsrobot blev op til weekenden indsat i arbejdet med dels at lede efter sømanden, dels at undersøge fartøjet og sikre det mod olieudslip, inden det skal bjærges.

Dansk rederi ejer uddybningsfartøjet

'Margrethe Fighter’ ejes af Peter Madsen Rederi, der hører til i Skanderborg.

Til Søfart oplyste rederiets direktør John Madsen i mandags, at den ene af de to overlevende sømænd blev udskrevet fra hospitalet i Malmø i fredags og er taget hjem, mens den anden fortsat lå på hospitalet til observation efter at have ligget i det kolde vand.

Han ønskede ikke at oplyse navnene på de tre sømænd, men bekræftede over for Søfart, at der er tale om danske statsborgere.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11