23948sdkhjf

Kalundborg heldig med mobilkran til 3,5 mio. euro

Når Mærsk nu flytter sin containertrafik fa CMP i København til Kalundborg, får APM Terminals fra maj Kalundborgs hidtil største mobilkran at laste og losse containere med.

Til maj får Kalundborg Havn leveret en ny mobilkran af det tyske mærke Konecranes Gottwald. 

Kranen skal på arbejde på Ny Vesthavn, hvor APM Terminals på det tidspunkt vil have været i sving i et par måneder.

Større Gottwald-kran findes ikke i Danmark, og med en løftekapacitet på 150 tons er Kalundborg Havn fremtidssikret et godt stykke ud i fremtiden, meddeler havnen.

Havnens nuværende Gottwald-kran er en del mindre og kan 'kun' løftet 100 tons.

Den nye krav har en maksimum-radius på 54 meter mod den nuværende krans maksimum-radius på 51 meter. Den nye kran kan med andre ord løfte tungere byrder længere ude og vil derfor også kunne anvendes som almindelig heavy lift-kran, når den ikke lige skal anvendes som containerkran.

- Det er i høj grad et spørgsmål om at få sat produktionsvolumenet op, men også en sikring af hele tiden at have mindst to funktionsduelige kraner, når en kran er til reparation, service eller på anden måde ude af drift i kortere tid, siger havnedirektør Bent Rasmussen. Kalundborg Havn.

Samtidig har havnen ordret et nyt container-åg fra den hollandske producent VDL, der leveres på samme tidspunkt som kranen.

3,5 mio. euro i heldig handel

Den ny krav og åg koster tilsammen godt 3,5 millioner euro.

Til Sjællandske fortæller Bent Rasmussen, at den nye kæmpekran blev købt i en hurtig handel. 

- Her var vi heldige med at få fat i én, der ellers var på vej til Kazakstan. Et eller andet gik galt, og pludselig kunne vi købe den, hvis vi slog til hurtigt - og det gjorde vi. Ellers var vi kommet på en venteliste, siger havnedirektøren.

Den nye Gottwald er som den gamle Gottwald-kran dieselelektrisk. Begge er forberedt til landstrøm, men starten vil de køre på diesel.

Verdens største i Odense

Det er blot et år siden, at Lindø i Odense Havn fik verdens største mobilkran. Det var LHM 800 fra den tyske producent Liebherr. Megakranen har en løftekapacitet på 308 ton og en løftehøjde på 96,7 meter.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11