23948sdkhjf

Nordkoreanske hackere narrede skibsinvestorer

Kryptovalutaen Marine Chain Token skulle lokke folk til at købe sig ind i containerskibe

Tre nordkoreanske hackere er i USA blevet anklaget for forsøg på at stjæle mere end $1,3 mia. (8 mia. kr.) i kontanter og kryptovaluta, blandt andet ved at lokke investorer til at tro, at de skulle være medejere af containerskibe.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det amerikanske justitsministerium.

Hackerne ’skabte’ en blockchain-baseret kryptovaluta ved navn Marine Chain Token. Dén skulle investorerne bruge som betaling for at blive medejere af containerskibe. 

I pressemeddelelsen står: ”Udvikling og markedsføring af Marine Chain Token … skulle give Nordkorea mulighed for i hemmelighed at tiltrække midler fra investorer … og undvige amerikanske sanktioner ... Der er tale om handlinger begået af en kriminel nation, der ville gøre alt for at … få penge til at holde dens regime kørende.

Ifølge anklagen tilhørte de tre hackere det nordkoreanske militærs “Reconnaissance General Bureau” og var ind imellem udstationeret i blandt andet Kina og Rusland.  

Hackerne har tillige angrebet banker og kryptovaluta-firmaer. Sagen er udledt af en sag fra 2018, hvor Sony Pictures blev hacket, fordi man udsendte den Nordkorea-kritiske film ”The Interview”.

Kilde: https://www.justice.gov/news

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.129