23948sdkhjf

Hempel køber australsk producent af skibsmaling

Den danske malingsproducent Hempel A/S har i går indgået aftale om at købe Wattyl, der er en af Australien og New Zealands største velrenommerede producenter af balndt andet skibsmaling. Wattyl har 750 ansatte og en årlig omsætning på 150 millioner euro.

Sælger er amerikanske Sherwin-Williams, som verdens største producent af maling, og handlen er betinget af myndighedernes godkendelse.

- Vi tager nu det første store, synlige skridt i vores ambition om at fordoble Hempels omsætning til tre milliarder euro i 2025. Opkøbet vil få en stor, positiv betydning for det aftryk, vi ønsker at sætte i den globale malingsindustri og for udviklingen i vores Syd- & Østasien region, siger Lars Petersson, Group President & CEO i Hempel, i en meddelelse.

Om årsagen til at fordoble omsætningen lyder det:

- En fordobling gør det muligt at fordoble vores positive indflydelse ved at investere i bæredygtighed, innovation og digitalisering, fortsætter Lars Petersson.

Wattyl har en stor portefølje af mærkevareprodukter, og virksomheden ejer og driver næsten 100 butikker i hele Australien og i New Zealand.

- Vores forventninger til Wattyl som en del af Hempel-familien er høje, og sammen vil vi skabe en stærk platform for fortsat vækst i hele Syd- & Østasien regionen, siger Lars Petersson.

Den nuværende administrerende direktør i Wattyl, Matt Crossingham, fortsætter i jobbet.

Hempel foretog senest i 2018 et større opkøb, da Hempel erhvervede sig den  tyske malingsproducent J.W. Ostendorf, der i dag er integreret i Hempels globale voksende forretning for husmaling. Hempel forventer yderligere opkøb de kommende år.

Om Wattyl
• Etableret: 1915
• Medarbejdere: 750
• Omsætning: EUR 150 mio.
• Hovedkvarter i Baulkham Hills, Sydney, New South Wales
• 2 fabrikker (Kilburn, South Australia og Footscray, Victoria)
• 5 distributionscentre (4 i Australien, 1 i New Zealand)
• Næsten 100 egne butikker
• Brands: Wattyl, Wattyl Protective Coatings

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11