23948sdkhjf

Dansker frygtes omkommet efter fartøjs kæntring i Trelleborg i går

- Vi har svært ved at se, at vi kan finde nogen, det går at redde liv på, siger Gustaf Sandell, kommandør hos redningstjenesten torsdag formiddag, efter at det danske uddybningsfartøj 'Margrethe Fighter' onsdag eftermiddag kæntrede i det isfyldte vand i Trelleborg Havn, der ligger i Skåne. Alle tre i besætningen var danske. To blev straks reddet og kørt til hospitalet. Den tredje person er endnu ikke fundet og frygtes omkommet. Vi bringer ’Sydsvenskans’ reportage fra ulykken.

Ulykken skete onsdag kl. 13.30. Uddybningsfartøjet ’Margrethe Fighter’ vendte sig om, og de tre danske besætningsmedlemmer endte i det iskolde vand.

- De to første blev afhentet straks, da det skete, og blev transporteret til hospitalet. Ambulancepersonalet sagde, at situationen var stabil, siger Albin Gudmundsson, brandingeniør hos redningstjenesten, der var på stedet i Trelleborg havn.

De to blev kørt til skadestuen i Malmø med ambulance ifølge Region Skånes pressetjeneste. Deres skader beskrives som mindre. Den tredje person om bord på prammen kunne ikke findes.

- Vi har haft dykkere fra Trelleborg og Malmø, der har dykket og søgt i to timer på skibet på det sted, hvor han blev set på overfladen af ​​de to andre, siger Albin Gudmundsson.

Trafikken i havnen blev standset med det samme.

Redningsindsatsen var omfattende. Redningsfartøjer og både, som lå fortøjet i havnen deltog. Redningstjenestens dykkere søgte efter den tredje mand. For det meste var fire dykkere var i vandet på samme tid.

Uddybningsfartøjet sejlede under dansk flag, og hele besætningen er danske statsborgere, rapporterer danske medier med henvisning til rederiet, der ejer båden.

Karin Albin bor på Hansagatan i Trelleborg og så redningsindsatsen fra vinduet.

- Jeg kiggede ud kort efter ulykken og så det orange skrog stikke op. De store skibe sænkede deres redningsbåde og skyndte sig derhen. Jeg så to dykbiler køre mod molen ved færgerne med politikort, siger hun.

Hun kigger ofte ud til havnen fra vinduet og har set skibet arbejde i havnen om vinteren, men i den sidste meget kolde vinteruge har båden ikke forladt kajen.

- Det har været is hele vejen herinde, og det er første gang i et stykke tid, jeg har set uddybning, siger Karin Albin.

På tidspunktet for ulykken var temperaturen i Trelleborg havn lige over nul. Vandtemperaturen er også lidt over nul grader.

Lidt over to timer efter alarmen blev den akutte redningsaktion afbrudt.

- Den fortsatte indsats gøres nu for at forsøge at finde den tredje savnede person, siger Albin Gudmundsson.

Ulykken opstod i forbindelse med uddybningen, der skal føre til to nye færgepladser i havnen.

Fartøjet vil sandsynligvis blive bjærget inden for de næste 24 timer eller nogle dage.

Havnen i Trelleborgs administrerende direktør Jörgen Nilsson siger, at han ikke ved, hvordan ulykken skete og tilføjer:

- Det har været en fantastisk aktion i havnen. Vi har reddet to personer. Og den indsats, som vores rederier, Stena Line, TT Line og Unity Line, har gjort - det er fantastisk. Jeg er virkelig rørt over det, ellers ville vi aldrig have reddet disse to mennesker.

Ulykken opstod i den ydre del af havnen, men inde i bølgebryderne lige syd for den tyske terminal. Efter ulykken var havnen helt lukket for al trafik. Kl. 17.40 forlod den første færge havnen efter ulykken.

Politiet var også på stedet og efterforsker nu hændelsen som en arbejdsulykke. Undersøgelsen ledes af en anklager, og myndighederne samarbejder med det svenske transportagentur og det svenske ulykkestilsyn. Den danske Søfartsstyrelsen vil også deltage.

Hvorfor ulykken skete er ikke klart.

- Ingen ved, hvordan det skete, eller hvorfor, siger Jörgen Nilsson.

Kilde: https://www.sydsvenskan.se/2021-02-17/pr...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094