23948sdkhjf

'Maersk Eindhoven' taber containere blot en måned efter 'Maersk Essen'

På samme rute mellem Kina og USA har 'Maersk Eindhoven' tabt et ukendt antal containere. Det sker blot en måned efter, at 'Maersk Essen' tabte 750 containere.

Endnu et Mærsk-skib har tabt containere på grund af hårdt vejr i Stillehavet .

Tabet af containere skulle efter sigende være sket, fordi skibet ’Maersk Eindhoven’ blev ramt af motorproblemer på grund af hårdt vejr på en tur fra Xiamen i Kina til Los Angeles i USA.

Mærsk oplyser over for Shippingwatch, at selskabet endnu ikke har overblik over, hvor mange containere, der er røget overbord fra containerskibet, men at besætningen er i sikkerhed, og at skibets motorproblemer er løst. Skibet vil nu sejle til den nærmeste havn et sted i Asien.

'Maersk Essen' tabte 750 containere 16. januar

Det er kun en måned siden, at Mærsk sidste tabte containere i Stillehavet.

Den 16. januar røg 750 containere over bord fra skibet ’Maersk Essen’ i det nordlige Stillehav. Det er et containerskib med en kapacitet på 13.100 tyvefodscontainere (TEU).

Dette skib sejlede på samme rute som det nu uheldsramte skib. ’Maersk Essen’ forlod Xiamen i Kina den 26. december og skulle være ankommet til Los Angeles den 22. januar. Skibet opererer på TP6-ruten fra Asien til den amerikanske vestkyst.

ONE og MSC har også tabt mange containere

Der har været flere hændelser i det nordlige Stillehav inden for de seneste måneder. Den 30. november mistede det ultrastore containerskib ONE Apus cirka 1800 containere.

I begyndelsen af november tabte ONE Aguila også et antal containere, der ifølge WK Websters ulykkerapport estimeres til at overstige 100.

Også rederiet MSC har mistet containere for nylig. I slutningen af januar tabte 'MSC Aries'  41 containere på vej fra Long Beach i Californien til Ningbo i Kina.

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078