23948sdkhjf

Direktør: Thetis forældet, byg nye skibe til Arktis!

Der mangler penge til nye skibe i den aftale om Arktis og Nordatlanten, der i fredags blev indgået af et bredt i Folketinget.

Det mener brancheforeningen Danske Maritime.

1,5 milliarder kroner skal frem mod 2023 blandt andet gå til luftvarsling på Færøerne, droneovervågning, kystradar og satellitovervågning.

Det er relevant at afsætte midler til at styrke det danske forsvar og overvågningen i området, men flådekapaciteten i området er utilstrækkelig, mener foreningens direktør.

- Når jeg læser om øget brug af droner, tænker jeg som det første ”hvad hjælper det, at de konstaterer noget mistænkeligt eller endnu værre en ulykke i området, hvis der ikke er skibe i miles omkreds til at komme til undsætning?”, siger Jenny N. Braat.

Venter på udbud af fire nye skibe

Hun forventer, at Folketinget ser på, hvordan kapaciteten af danske forsvarsskibe i området kan øges og forbedres.

- For det første er der brug for at se kritisk og visionært på, hvad der skal afløse skibene i Thetis-klassen. Disse er i stand til at sejle i området, men er forældede, siger hun.

- For det andet venter vi stadig på, at de fire nye skibe til Forsvaret, som på baggrund af forsvarsaftalen fra 2019 skal sendes i udbud, så også rent faktisk kommer det, fortsætter hun.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125