23948sdkhjf

Coronaudbrud på tysk krydstogtskib

Det tyske krydstogtskib 'Mein Shiff 2' har konstateret corona om bord. Fire mennesker er smittede på skibet, og i alt 24 personer er sendt i karantæne på Gran Canaria.

Det eneste sted, hvor der i øjeblikket sejler krydstogter på åbent hav, er omkring De Kanariske Øer. Det er korte sejladser af en uges længde, som hopper rundt mellem de populære ferieøer.

Der indføres corona-tests før ombordstigning, og et par rederier indretter sågar hele test-centre på selve skibet, så gæster og personale kan blive kontrolleret løbende.

Alligevel er det åbenbart lykkedes for corona at snige sig om bord på 'Mein Shiff 2', der hører til TUI-koncernen, skriver det danske nyhedsbrev Trends-and-Travel.

Fire smittede og 20 mistænkte

Lige før weekenden blev fire passagerer konstateret smittet og blev straks isoleret på selve skibet. De er efterfølgende gået fra borde på Gran Canaria og sendt i karantæne. Det sker sammen med 20 andre fra skibet, som var mistænkt for corona-smitte.

De ni af dem er gæster, og 11 er personale, der har været i kontakt med de smittede. Deres tests var negative, men for en sikkerheds skyld blev de alligevel sendt i isolation på rederiets regning.

Den store tyske avis Bild fortæller, at ingen af de fire smittede er alvorligt syge. De har kun vist milde symptomer eller slet ingen.

TUI Cruises oplyser til avisen, at alle skibets øvrige 1.000 passagerer er testet negative. De rejste som planlagt hjem i fredags med fly. Også skibets besætning på 800 har vist negative test-resultater.

Andet udbrud i seneste måneder

Corona-udbruddet på 'Mein Schiff 2' er det andet offentliggjorte i de senere måneder, efter at al krydstogtstrafik blev stoppet sidste forår som følge af første covid-19 bølge.

Det andet tilfælde kom kort før jul, hvor et lille krydstogtskib i luksusklassen måtte afbryde sit togt i Karibien, fordi flere gæster var blevet smittet.

Kilde: http://trendsandtravel.dk/corona-udbrud-...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125