23948sdkhjf

Stort fartøj suger landstrøm i Esbjerg

Det 86 meter lange Island Patriot tilsluttedes som første store skib landstrøm fra Esbjerg Havn.

Esbjerg Havn tog for nylig endnu et grønt skridt, da det 86 meter lange og 19 meter brede offshore stimulation-fartøj Island Patriot blev tilsluttet havnens nyetablerede landstrømsanlæg og dermed kunne suge grøn strøm i stedet for at få strøm fra sin dieselgenerator.

Det er virksomheden Copco, der er forsyningsbase for Island Patriot: - Vi ønsker at medvirke til en reduktion af CO2-udledningen og fremme grøn omstilling, og rederiet har sat handling bag ordene og har investeret et betydeligt beløb i at gøre skibet klar til at modtage den grønne landstrøm, siger Copcos direktør, Flemming Copsø, i en pressemeddelelse.

Mange af de mindre skibe i havnen har i flere år haft mulighed for at koble sig på landstrøm, men det er helt nyt, at Esbjerg Havn også leverer landstrøm til store skibe. Landstrømsanlægget på Esbjerg Havn har en kapacitet på 1.300 Amp, der vil kunne håndtere en række skibe af Island Patriots størrelse på samme tid.

Ud over den potentielle CO2-reduktion ved brug af landstrøm frem for dieselgeneratorer, reduceres både emissioner af CO2, SoX og Nox. Samtidig mindskes støjgener fra generatorerne.

Esbjerg Havn er medlem af den globale sammenslutning ”Getting to Zero Coalition”, som fremtrædende spillere i shipping branchen gik sammen om i 2019. Koalitionens mål er, at de første emissionsfrie skibe skal søsættes i 2030.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093