23948sdkhjf

Lille containerplus i Göteborg

Containervolumen i Skandinaviens største havn steg en anelse i 2020, men passagertrafikken ramtes hårdt.

I coronaåret 2020 steg containervolumen i Göteborgs havn med knap 1% i forhold til 2019, mens havnens øvrige segmenter led under coronakrisen. Det skriver Göteborgs Hamn AB i en pressemeddelelse.

 Værst gik det ud over passagertrafikken. Det samlede antal passagerer var kun en tredjedel af, hvad det var i 2019, og der anløb 11 krydstogtskibe mod 59 året før.

Göteborg er udskibningshavn for Volvo, og her faldt antallet af biler med ca. 15%. Faldet i intraeuropæiske RO/RO-enheder var knap så slemt, 6,5% i forhold til 2019, og det rettede sig faktisk i fjerde kvartal 2020 med en 7%-stigning sammenlignet med tredje kvartal.

– På kort sigt har det handlet om det rent operationelle, om at vi året igennem har kunnet være en tilgang for de dele af industrien, der også har skullet navigere gennem coronakrisen, siger Elvir Dzanic, adm. direktør for Göteborgs Hamn AB, i pressemeddelelsen.

På længere sigt har det drejet sig om ikke at komme bagud med havnens udviklingsplaner. Således kom man i løbet af 2020 videre i arbejdet med dybdegravningerne i den såkaldte Skandiaporten og med etableringen af den nye Arendal 2-terminal.

Kilde: http://https://www.sjofartstidningen.se/...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109