23948sdkhjf

Delvis dansk havmølleplan i USA snurrer igen

Med hjælp fra Joe Biden vil Vineyard Wind ud for USA’s østkyst blive landets første større havmøllepark.

Den nye Biden-administration vil sørge for, at Vineyard Wind – med Copenhagen Infrastructure Partners som joint venture-partner – kan genstarte processen med at indhente tilladelser til at opføre dét, der vil blive USAs første større havmøllepark. Det skriver Reuters.

Havmøllerne skal stå 25 kilometer fra den amerikanske østkyst ud for Massachusetts. De ventes at kunne levere energi til over 400.000 husstande. Copenhagen Infrastructure Partners, som Vestas i december købte sig ind i, indgår i projektet sammen med spanske Iberdrola.

Det amerikanske Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) oplyste, at man vil genoptage miljøvurderingen af Vineyard Wind-projektet som en del af den nye administrations planer om at sætte fart på udviklingen af vedvarende energi.

I december bad Vineyard Wind selv om en pause i tilladelsesprocessen, fordi man havde fået ny turbineleverandør – og så satte BOEM miljøvurderingen på standby.

Projektet har tillige været forsinket på grund af bekymringer, om hvorvidt havmøllerne ville genere det lokale industrifiskeri.

- Vi ser frem til at arbejde sammen med BOEM og få gang i en hel industri, der vil skabe tusindvis af velbetalte jobs, meddelte Vineyard Wind i en pressemeddelelse.

Kilde: https://mobile-reuters-com.cdn.ampprojec...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08