23948sdkhjf

Aalborg Havn færdig med ny jernbaneterminal

Port of Aalborg har lagt sidste hånd på anden og sidste etape af den nye jernbaneterminal på Østhavnen, og i disse uger losses og lastes de første vogne på det nye areal.

Aalborg Havn satte for mindre end et år siden gang i et spritnyt jernbaneområde på i alt 43.000 kvadratmeter, i august var første del klar, og nu står anlægget helt køreklart til godstog.

- Efterspørgslen på fragt af gods via jernbane vokser hurtigt i disse år, og de nordjyske virksomheder ser for alvor jernbanen som et alternativ til vejtransport. Alene i 2020 steg antallet af vogne med hele 54 procent, og derfor er vi selvfølgelig rigtig glade for, at vi nu har øget vores kapacitet på området betydeligt, så vi kan fortsætte med at understøtte den positive udvikling, siger Rasmus Munk Kolind, commercial manager hos Port of Aalborg.

Det nye jernbaneområde, der er placeret på den sydøstlige del af Østhavnen, udgøres dels af et 9.100 kvadratmeter stort terminalområde med et 430 meter langt rillespor og dels af et belagt areal på 12.500 kvadratmeter. Dertil kommer et areal på yderligere 21.200 kvadratmeter, hvor virksomheder kan etablere sig.

Jernbane tiltrækker nye virksomheder

- Sideløbende med at efterspørgslen på godstransport via jernbane vokser, tiltrækker vi også i stigende grad nye virksomheder til vores erhvervspark. Med det nye terminalområde får vi nu endnu bedre muligheder for at tilbyde skræddersyede løsninger til både nye og eksisterende virksomheder på havnen, hvad enten det drejer sig om etablering eller leje af arealer på en lokation, hvor de fra baghaven har direkte adgang til 4.000 europæiske jernbanehubs, siger Rasmus Munk Kolind.

Allerede nu har renovationsvirksomheden Geminor etableret sig på det nye område, hvor virksomheden blandt andet har opført en stor telthal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125